Blogg

Nyhetsbrev #2 juni 2018

Administratör Styrelsen (styrelsen) - Sunday, July 01, 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev #2 2018

Välkommen till årets andra nyhetsbrev. Här kan du läsa om årsmötet i Visby och nationaldagens Reikistafett i Rålambshovsparken. Vi repeterar också lite om GDPR och medlemsavgifter. Dessutom presenterar sig alla ledamöter i styrelsen som valdes på årsmötet i Visby i april.

Årsmöte i Visby

21-22 april var det Reikiträff och årsmöte i Visby. På lördagen träffades vi i Lila Shalaslokaler på Södra Torget. Dagen inleddes med en härlig änglameditation guidad av Ann Gripenlöf. Det blev en skön och lugn start på dagen som sedan gick över i en intressant och spännande förevisning av eteriska oljor. Det var Eva Stern som berättade om oljornas kraft och vad de kan användas till. Vi fick också lukta och känna på oljorna. Efter lunch på stan tog Anette Björsund kommandot och guidade oss på en rundvandring i Visby i det fantastiska vårvädret. Turen slutade i Botaniska trädgården där vi genomförde ett energiarbete och öppnade upp för goda energier. Efter rundvandringen kom vi tillbaka till lokalen och fick följa med Anette Björsund på en härlig trumresa. Den långa härliga dagen avslutades med energigivande reikibyte i lokalen Lila Shala. Hela söndagen ägnades åt årsmötet, den gamla styrelsen fick ansvarsfrihet och den ny styrelsen valdes.

Reikistafett på Nationaldagen

Den 6 juni var Reikiförbundet på plats i Rålambshovsparken för att fira Nationaldagen med gratis Reiki till alla som ville prova på. Tältet var uppfällt klockan 12 och famnen öppen för nyfikna flanörer. Många ville prova och veta mer om Reiki. Några blev så avslappnade att vi hade fullt sjå att hålla dem kvar på stolen. En av besökarna skrev i gästboken ”TACK för härlig handpåläggning, mycket avslappnade nästan ett meditativt tillstånd. Ibland kommer saker till en när man behöver det.” Elva terapeuter turades om under dagens sex timmar, gav Reiki i två timmar och lämnade sen över stafettpinnen till nästa gäng som i sin tur lämnade stafettpinnen vidare till det sista gänget för dagen. Det var en glad fest även om det blåste på oss. Men så brukar det vara så terapeuterna var väl förberedda med jackor och strumpor.

Vi har uppdaterat vår dataskyddspolicy

Vi välkomnar den nya datalagstiftningen GDPR som infördes i hela Europa den 25 maj. Syftet är att öka den enskildes möjligheter att bestämma över hur personuppgifter samlas in och sparas. Ett par dagar innan lagen trädde i kraft fick du som är medlem ett mejl med information om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Du kan läsa hela den uppdaterade versionen här.

Information om medlemsavgifter

Du ska inte betala in till PlusGirot. Avgiften dras automatiskt (från det kort du använde senast) en gång om året så länge du vill vara medlem. Om giltighetstiden för ditt kort gått ut, eller om det inte fanns täckning på kortet när medlemsavgiften skulle dras, måste du logga in och göra kortbetalningen manuellt.

Styrelsen 2018-2019 presenterar sig

Ordförande - Ann Gripenlöf

Jag känner mig hedrad över uppdraget att leda Reikiförbundet i den nya tiden. Ett förbund med stora möjligheter och stort hjärta och
den viktiga uppgiften att förena Reikiutövare och sprida Reiki till flera människor och samhället i stort. Jag gick min första Reikiutbildning 2002 och det förändrade mitt liv totalt, livet fick en ny djupare mening. Några år senare blev jag master och driver Dragonfly – Reiki och andlig utveckling. Jag utbildar i Reiki från grund till master och håller till i Gustavsberg på Värmdö utanför Stockholm. Privat bor jag med familjen i Nacka. Reikiförbundet har jobbat hårt i några år och lagt en hållbar grund för verksamheten administrativt, tekniskt och ekonomiskt. Nu är det dags att förverkliga drömmar. Mycket är på gång och mer specifikt presenteras det i kommande nyhetsbrev och på hemsidan. Så håll ögonen öppna.

Vice ordförande - Anna-Sofia Giese Vesterlund

Tack för förtroendet att välja tillbaka mig i Reikiförbundets styrelse. Sedan 2009-2012 när jag gjorde medlemstidningen (och under ett kort tag satt som utvecklingssamordnare och ställföreträdande ordförande) har jag gift mig, flyttat tillbaka till hemorten Luleå och fått barn. Reikin har hela tiden varit en viktig del av mitt liv, och jag har hållit behandlingar och kurser regelbundet. Men allt har inte gått spikrakt. I samband med att jag fick barn kände jag att jag tagit företagandet så långt jag kunnat. Jag gjorde en eldceremoni och lade firman på elden. Efter några år med en tomhet som snarare kan beskrivas som själens mörka natt började visionen jag hade när jag började med Reikin att komma tillbaka. Förvånad upptäckte jag hur livets röda tråd kontinuerligt gett mig de erfarenheter som kan hjälpa mig att förverkliga den dröm jag alltid burit inom mig: att hjälpa människor att förstå sin egen känslighet och livets energier. För tillfället arbetar jag med att flytta ut de utbildningar som endast funnits tillgängliga i fysisk form ut på webben. Du får gärna hänga med och komma med synpunkter. Utbildningarna hittar du på Känsla-ditt välbefinnandes hemsida www.kansla.nu. Eftersom jag tycker att alla har rätt att ta del av kunskap som hjälper dem att förstå sig själv är grundläggande information alltid kostnadsfritt.

Kassör - Anette Björsund

Jag är kassör sedan 1 och halvt år tillbaka. Jag hittade reiki i mitten på 90-talet och har sedan dess utbildat mig och ger både behandlingar och håller kurser i karuna - usui - angelic och holy fire reiki. För 2 år sedan flyttade jag till Östersjöns pärla, Gotland, och en ny värld öppnade sig, jag började skapa olika kraftverktyg som skallror, smudgefjädrar, featherfans mm som naturen skänker mig. Jag hittar olika stenar och fossiler på stränderna, bland annat den vackra blå kalcedonen, som jag slipar och infattar i mina handgjorda silversmycken. På denna paradisö finns otroligt mycket att utforska historiskt med fornminnen och kraftplatser av sällan skådat slag som labyrinter, bildstenar, skeppssättningar, rösen, slipstensskåror, heliga källor och mycket, mycket mer. Visste ni förresten att 80 procent av alla orientaliska mynt hittade i Sverige hittats just här..... Njut av dagen, det gör jag 💖

Vice Kassör - Åsa Vingesköld

Jag bor på Gotland sedan 1 1/2 år tillsammans med min man, hundar, gutefår och en massa bin.

Jag är Rosenterapeut och Reiki Master och ger behandlingar i Visby.

Ser med glädje fram mot detta år i styrelsen.

Sekreterare - Bengt-Arne Gustavsson

Jag bor i Lidköping där det är jag, min fru och vår vovve Ludde som huserar i huset. Är egenföretagare och jobbar med omställning. Fritiden ägnar jag åt att lära mig engelska, folkdans, ridning, trädgårdsarbete, camping och båtliv i Grebbestad, fiska, resa, promenader och umgås med fru, släkt och vänner. Intresserad av mental träning och personlig utveckling. Reiki är numera ett stort intresse sedan jag kom i kontakt med dessa energier för 6 år sedan. Jag har haft värk i 25 år och ätit värktabletter men är nu helt fri från värken. Har gått Usui Reiki, Angelic Reiki, Professionell utövare, Shamballa och Merkabah.

Sekreterarsuppleant - Marie ”Mi” Norin

Jag är också ansvarig för nyhetsbrevet som ska komma ut fyra gånger om året. Jag driver firman Minos Manus - House of Reiki, Massage & ChiBall i Växjö. 2006 blev jag initierad till Reiki I. Det var en solig helg i september och jag kände att jag varit med om något riktigt bra. Jag lärde mig vikten av att ge mig själv Reiki varje dag och har gjort det sedan dess med få undantag. Under mitt första år med Reiki märkte jag hur jag blev lugnare i både kropp och själ, jag sov bättre och jag märkte också hur min intuition blev starkare och jag började kunna lita på den. Mestadels gav jag Reiki till mig själv men en del vänner och kollegor var nyfikna och fick behandlingar de också. Efter ett år var det dags för Reiki II. Det gav mig fler verktyg i Reikilådan, som symboler och distansreiki. För två år sedan blev jag så oberoendet Reiki Master enligt Usuis system. En härlig känsla! Sen dess har jag fått ha förmånen att utbilda och initiera flera härliga människor till Reiki I och Reiki II. Jag älskar det. Det är så fint att få ge vägledning och dela med sig av denna fantastiska skatt som Reiki är. Jag ger också behandlingar numera. Jag är så innerligt tacksam för att jag har fått möjligheten att hålla på med detta och glad och tacksam för att jag får sitta med i styrelsen och arbeta för er och för Reikin.

Utvecklingssamordnare - Anki Josefsson Holmström

Jag jobbar idag som Hälsodesigner i vårt företag Assent. Mina klienter kommer till mig för att de hamnat i obalans i livet på olika sätt. Det kan vara på ett fysiskt plan, eller känslomässigt. Många kommer för att utvecklas och stärka sig själva. Reikin har varit en del av mitt liv sedan 2005 när jag gick min första Masterutbildning. Älskar den rena, kärleksfulla energin, kraften och självläkningen. Resan hit har varit minst sagt brokig, upp och ner och fram och tillbaka. Jag kan idag se tillbaka med tacksamhet. Vägen har givit mig en bred och djup ”verktygslåda” av metoder och tekniker. Dessa tillsammans med mitt genuina intresse för dig som människa och mitt driv att hjälpa andra må bättre i sin vardag har visat sig vara en lyckad kombination. Förutom behandling, träning och samtal håller jag Reikikurser och träffar. Jag är gift med Jens Holmström och bor i Gröndal i Stockholm. Vi har 4 härliga, ungavuxna, barn som nästan är flygfärdiga.

Webbansvaring - Jens Holmström

Jag har en bakgrund som programmerare och IT-konsult. Jag är diplomerad psykosyntesterapeut och auktoriserad counseler. En av de roller jag trivs bäst i är när jag får utbilda och föreläsa och jag har tidigare bl a jobbat med utbildning i krishantering inom Räddningstjänsten, Svenska kyrkan, Kommun och landsting. I mitt jobb, just nu i en stor organisation, får jag möjlighet att använda mina kunskaper och erfarenheter på ett bra sätt. Det jobbet innebär bl a hållbar utveckling av organisationer, grupper och individer.
Min fru Anki introducerade mig i Reikins värld när vi träffades och sedan i maj 2018 är jag även Holy Fire Reiki Master/Teacher. Vi har även Assent Hälsodesign tillsammans och ger Reikikurser för par och ordnar regelbundna Reikiträffar i Gröndal.

Webbansvarigsuppleant - Nestor Salazar

Jag är Holy Fire Reiki Master. Sedan Reiki kom in i mitt liv har allt expanderat. Att ge healing till mig själv och andra har öppnat ett stort intresse för energier, vibrationer och våran inre styrka som vi alla har. Det är väldigt fint att kunna förmedla en sådan lugn och avslappnande känsla genom Reiki.

Medlemsansvarig - Frank Dövle

Jag gick grund-, fortsättnings- och masterkursen i Reiki i mitten av 1990-talet. När sen Holy Fire Reiki kom gick jag alla kurser igen men då med inriktning på Holy Fire Reiki. Jag driver Four Winds Consulting Service där jag förutom Reiki ger shiatsu och energimassage. Mitt valspråk är; en resa genom livet buren av fyra vindar. Som medlemsavsvarig håller jag reda på medlemsregistret vilket innebär att det i första hand är en administrativ uppgift. Det är en ganska ny funktion som inte funnits så länge i förbundet. Ibland är det utmanande då jag inte är en van administratör. Allt går inte så snabbt och smidigt som jag önskar men jag gör så gott jag kan.

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och Sundyberg och har bott här hela livet. Jag är allmänt intresserad av andlighet och provar gärna olika energier vilket har gett mig ett ganska brett andligt register.

Styrelseledamot - Sara Skogh

Jag är en djur- och naturälskande tvåbarnsmamma hemmahörande i hjärtat av Västergötland. Jag gick min första Reiki-kurs 2016 och är idag utbildad i Usui Reiki andra graden och är Angelic Reiki Master Teacher. Min sambo och jag hjälper djur och människor under namnet Healium. Till vardags håller jag på att utbilda mig till lärare i åk 4-6. Jag har tidigare under flera år varit medlem i västra avdelningens styrselse för hundsporten lure coursing. Som ny i styrelsen ser jag mycket fram emot att bidra med det jag kan till förbundet, lära känna nya människor och att fortsätta sprida Reikins fantastiska kraft! Hoppas vi ses och hörs!

Nästa nyhetsbrev kommer i september 2018

 

Comments
Post has no comments.
Post a Comment
Captcha Image

Trackback Link
http://www.reikiforbundet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=16365&PostID=804904&A=Trackback
Trackbacks
Post has no trackbacks.