Blogg

Nu har kommitéedirektiven kommit

Web Master - Tuesday, April 16, 2019

Nu har kommitédirektiven kommit! 

Här står: Bland annat vill vi att Socialstyrelsen får i uppdrag att ta fram obunden information om Kam-metoder som sedan presenteras i 1177 Vårdguiden. Vi menar också att vårdpersonal behöver bättre kunskaper om Kam, skriver utredaren Kjell Asplund, med flera. Läs mer i DN.

Utredningen i sin helhet hittar du här

Vi från Förenade Reikiförbundet i Sverige är mycket nöjda med dess rekommendationer. Utredningen bekräftar det arbete vi redan påbörjat. 

Det är väsentligt att vi tar fram direktiv som KAM kan utgå ifrån, för att skapa en tryggare vård för alla. Vad betyder då detta för oss just nu? Vi fortsätter förstås med vårt arbete med att tydliggöra vad Reiki är och hur den kan användas. Vi kan inte lita på att någon annan, någon som inte är insatt, ska föra Reikis talan. Det är vi Reikiutövare som ser vilka fantastiska resultat Reikin ger, och det är också vi som ska föra Reikins talan. Vi är inte i mål än, men vi är på god väg. Tack alla ni som använder Reikin. Tillsammans gör vi skillnad.


 

 

Informationsträff om Reiki

Web Master - Monday, April 15, 2019

 

Reikiförbundet bjöd in allmänheten på informationsträff om Reiki. Ann Gripenlöf och Anki & Jens Josefsson Holmström turades om att berätta om Reikins helande energier Ann höll en fin meditation därefter fick alla gäster prova på en reikistund. Vi fikade och småpratade, en givande och kärleksfull förmiddag.
På eftermiďagen hade vi Reikiträff för alla Reikiutövare, Ann Gripenlöf höll en ocean- meditation därefter fika och massor av prat.
Reikibyte i alla små fina rum och vi fick prova på att ligga på en kristall madrass som var uppvärmd. En härlig dag med så många fina möten, när Reiki är som bäst.

Text och bild: Eva Carlsson
 

Rapport från styrelsemöte 9-10 feb

Web Master - Thursday, April 04, 2019

Styrelsen träffas varje månad och då oftast i Zoommöte på nätet men två gånger per år i fysiska möten. I februari träffades vi i Hälsostudion i Gröndal och hade två intensiva och kreativa dagar där vi förutom löpande frågor även fördjupade oss i processer som lämpar sig extra bra vid ett fysiskt möte. Här kommer en kort resumé över vad vi jobbade med.

Styrelsen har tre arbetsgrupper som rapporterade sitt arbete. Mässgruppen planerar och genomför Reikiförbundets deltagande vid Harmoniexpo i Solnahallen den 30-31 mars. Det handlar om bemanning, trycksaker, t-shirts, föredrag om Reiki med mera. Utvecklingsgruppen jobbar nu främst med att uppdatera texter och förbättra informationen på hemsida. Den tredje arbetsgruppen tar fram underlag för upphandling av ny digital plattform och ekonomisystem. Vi gick igenom aktiviteter och rutiner vid årsmötet så som förslag till stadgeändringar, förslag om utvecklingsbidrag till medlemmarna för att stimulera till gemenskap och nätverksbygge. Vi jobbade även med att uppdatera befattningsbeskrivningar och tog fram underlag till verksamhetsplanen för 2019-2020. Planerade informationsmöte om Reiki och Reikiträff den 13 april i Stockholmsområdet.

I god Reikianda öppnade vi dagarna i ett heligt utrymme, satte en intension för dagarna och höll Reikimeditation. Den första dagen avslutades med gruppreiki.

Årsmötet i Göteborg

Web Master - Thursday, April 04, 2019

Årsmöte och Reikihelg i Göteborg

Alla medlemmar är välkomna till Göteborg den 11-12 maj för att vara med på Reikiförbundet årsmöte och Reikihelg. Två inspirerande dagar med workshopar, meditationer, mantrasång och gruppreiki. Knyt kontakter och skapa nätverk med Reikiutövare från hela landet i meditationer, mantrasång och gruppreiki.

I tre olika workshopar lär du dig mer om kommunikation och dokumentation för bara 100 kronor per workshop eller 250 kronor för all tre.

Susanne Göransson håller en workshop om Giraffspråket/Non-Violent Communication utarbetat av den amerikanske psykologen Marshall Rosenberg. Susanne är coach, medlare och Reikimaster. Gun Moss Bjerling håller en workshop om Dokumentation och journalföring och en om Vårdande samtal med klienter. Värdefull kunskap för dig som jobbar med behandlingar eller hjälper dina nära och kära. Gun är sjuksköterska och Reikimaster och driver förlaget Secourong.

Anmäl dig och förboka seminarier senast 29 mars genom Swish 1230506287 eller plusgirot 1661888-6 samt mail till sekreterare@reikiforbundet.se
Du är så klart också välkommen att delta endast i årsmötet på söndagen. Anmäl dig då till ovanstående mail och meddela att du kommer på söndagen.

Var med och påverka genom att skriva motioner till årsmötet om vad du tycker att Reikiförbundet ska jobba med. Mejla till http://www.reikiforbundet.se/reikiforbundet/arsmotet

FREE - annonsera