Blogg

Nu har kommitéedirektiven kommit

Jens Holmström - Tuesday, April 16, 2019

Nu har kommitédirektiven kommit! 

Här står: Bland annat vill vi att Socialstyrelsen får i uppdrag att ta fram obunden information om Kam-metoder som sedan presenteras i 1177 Vårdguiden. Vi menar också att vårdpersonal behöver bättre kunskaper om Kam, skriver utredaren Kjell Asplund, med flera. Läs mer i DN.

Utredningen i sin helhet hittar du här

Vi från Förenade Reikiförbundet i Sverige är mycket nöjda med dess rekommendationer. Utredningen bekräftar det arbete vi redan påbörjat. 

Det är väsentligt att vi tar fram direktiv som KAM kan utgå ifrån, för att skapa en tryggare vård för alla. Vad betyder då detta för oss just nu? Vi fortsätter förstås med vårt arbete med att tydliggöra vad Reiki är och hur den kan användas. Vi kan inte lita på att någon annan, någon som inte är insatt, ska föra Reikis talan. Det är vi Reikiutövare som ser vilka fantastiska resultat Reikin ger, och det är också vi som ska föra Reikins talan. Vi är inte i mål än, men vi är på god väg. Tack alla ni som använder Reikin. Tillsammans gör vi skillnad.


 

 

Informationsträff om Reiki

Jens Holmström - Monday, April 15, 2019

 

Reikiförbundet bjöd in allmänheten på informationsträff om Reiki. Ann Gripenlöf och Anki & Jens Josefsson Holmström turades om att berätta om Reikins helande energier Ann höll en fin meditation därefter fick alla gäster prova på en reikistund. Vi fikade och småpratade, en givande och kärleksfull förmiddag.
På eftermiďagen hade vi Reikiträff för alla Reikiutövare, Ann Gripenlöf höll en ocean- meditation därefter fika och massor av prat.
Reikibyte i alla små fina rum och vi fick prova på att ligga på en kristall madrass som var uppvärmd. En härlig dag med så många fina möten, när Reiki är som bäst.

Text och bild: Eva Carlsson
 

Rapport från styrelsemöte 9-10 feb

Jens Holmström - Thursday, April 04, 2019

Styrelsen träffas varje månad och då oftast i Zoommöte på nätet men två gånger per år i fysiska möten. I februari träffades vi i Hälsostudion i Gröndal och hade två intensiva och kreativa dagar där vi förutom löpande frågor även fördjupade oss i processer som lämpar sig extra bra vid ett fysiskt möte. Här kommer en kort resumé över vad vi jobbade med.

Styrelsen har tre arbetsgrupper som rapporterade sitt arbete. Mässgruppen planerar och genomför Reikiförbundets deltagande vid Harmoniexpo i Solnahallen den 30-31 mars. Det handlar om bemanning, trycksaker, t-shirts, föredrag om Reiki med mera. Utvecklingsgruppen jobbar nu främst med att uppdatera texter och förbättra informationen på hemsida. Den tredje arbetsgruppen tar fram underlag för upphandling av ny digital plattform och ekonomisystem. Vi gick igenom aktiviteter och rutiner vid årsmötet så som förslag till stadgeändringar, förslag om utvecklingsbidrag till medlemmarna för att stimulera till gemenskap och nätverksbygge. Vi jobbade även med att uppdatera befattningsbeskrivningar och tog fram underlag till verksamhetsplanen för 2019-2020. Planerade informationsmöte om Reiki och Reikiträff den 13 april i Stockholmsområdet.

I god Reikianda öppnade vi dagarna i ett heligt utrymme, satte en intension för dagarna och höll Reikimeditation. Den första dagen avslutades med gruppreiki.

Årsmötet i Göteborg

Jens Holmström - Thursday, April 04, 2019

Årsmöte och Reikihelg i Göteborg

Alla medlemmar är välkomna till Göteborg den 11-12 maj för att vara med på Reikiförbundet årsmöte och Reikihelg. Två inspirerande dagar med workshopar, meditationer, mantrasång och gruppreiki. Knyt kontakter och skapa nätverk med Reikiutövare från hela landet i meditationer, mantrasång och gruppreiki.

I tre olika workshopar lär du dig mer om kommunikation och dokumentation för bara 100 kronor per workshop eller 250 kronor för all tre.

Susanne Göransson håller en workshop om Giraffspråket/Non-Violent Communication utarbetat av den amerikanske psykologen Marshall Rosenberg. Susanne är coach, medlare och Reikimaster. Gun Moss Bjerling håller en workshop om Dokumentation och journalföring och en om Vårdande samtal med klienter. Värdefull kunskap för dig som jobbar med behandlingar eller hjälper dina nära och kära. Gun är sjuksköterska och Reikimaster och driver förlaget Secourong.

Anmäl dig och förboka seminarier senast 29 mars genom Swish 1230506287 eller plusgirot 1661888-6 samt mail till sekreterare@reikiforbundet.se
Du är så klart också välkommen att delta endast i årsmötet på söndagen. Anmäl dig då till ovanstående mail och meddela att du kommer på söndagen.

Var med och påverka genom att skriva motioner till årsmötet om vad du tycker att Reikiförbundet ska jobba med. Mejla till http://www.reikiforbundet.se/reikiforbundet/arsmotet

FREE - annonsera

Massiv ökning av antalet medlemmar

Jens Holmström - Friday, January 04, 2019

Förbundet har fått 31! (trettioen!) nya betalande medlemmar i på två månader! Vi i styrelsen är mycket glada över ert engagemang! Det är tillsammans som vi får styrka och stärker Reikins naturliga plats i samhället. Nu välkomnar vi våren 2019 och ser framemot både årsmötet i Göteborg och Harmonimässan. //Styrelsen

Julbrev 2018

Jens Holmström - Friday, January 04, 2019

Året går mot sitt slut och vi kan se tillbaka på många fina Reikihändelser under året. Vi har varit mer aktiva än någonsin med att sprida Reiki på mässor och event.

Reikiförbundet var som vanligt med vid Harmoniexpo både vår och höst och ställde upp tältet i Rålambshovsparken på nationaldagen. Nytt för i år var Allt För Hälsanmässan där vi mötte en ny publik. Medlemmar i Gävle drog sitt strå till stacken vid Hälsomässan i Gävle.

Förutom att ge prova på Reiki höll vi föredrag om Reiki på mässorna och väckte intresse för behandlingar och utbildningar. Vi fick fantastiskt bra respons och intresset var stort.

En ny lag för hantering av data infördes i hela EU den 25 maj och vi tog fram en policy för hur vi hanterar data på ett säkert sätt.

Förbundet har erbjudit medlemmarna rabatterad annonsering i tidningen Free. I tidningen till harmonimässan på våren 2018 annonserade 20 medlemmar och till harmonimässan under hösten 2018 annonserade 23 medlemmar. I annonserna är det också en kortfattad beskrivning av förbundet.

Styrelsen har med en skrivelse uppvaktat den av riksdagen tillsatta kommitté som har i uppdrag att utreda vilka komplementära behandlingsformer som ska kunna rekommenderas av den etablerade vården. Vi blev väl bemötta av utredaren. Vad det leder till får framtiden utvisa. Utredningens betänkande ska vara klart i mars och går sedan på remiss.

Tre nyhetsbrev har mejlats ut till dig som är medlem med information om vad som är på gång. Det tredje skickades i förra veckan.

Vi lanserar ett nytt samarbete med Gefvert Försäkringsmäklare och erbjuder dig som är medlem och jobbar med Reiki, en skräddarsydd försäkring till låg premie och självrisk. Mer om det hittar du på hemsidan.http://www.reikiforbundet.se/reikiforbundet/forsakring-for-reikiutovare

Medlemmar som är Reikimasters har fått en egen facebookgrupp för att byta tankar och erfarenheter med varandra.En ny och fin folder om Reiki finns att ladda ned från hemsidan. Dra ut och tryck upp att använda i olika sammanhang. Du hittar den i medlemszonen.

Det var lite om året som gått. Nu vill vi i styrelsen önska dig en god och fridfull Reikijul där du tillåter dig att njuta och vara lite ledig.

//Ordförande Ann Gripenlöf

Harmoniexpo Solna 27-28 oktober 2018

Jens Holmström - Wednesday, December 19, 2018

Höstens Harmoniexpo i Solna blev för vår del en riktig Reikifest med gemenskap, givande, nyfikenhet, samtal och lätt kaos. Entrégänget tog emot alla besökare på morgon/förmiddag och stämplade händer så att mässan kom igång.

Vår monter hade vissa stunder kö av nyfikna och hugade besökare som ville prova på Reiki för första gången, de var också många stammisar och vänner som dök upp, en del kunder kom åter både lördag och söndag. Ett trevligt inslag är alla som kommer förbi, som en gång i tiden har gått lite Reikikurser men sen tappat bort det på vägen, deras intresse och energier väcks till liv igen och de vill gärna gå med i förbundet, gå kurser och träffa likasinnade igen.

Till höstens mässor så hade vi tagit fram en ny broschyr, t-shirt och ett vykort med Reikiprinciperna på, det blev ett trevligt inslag på mässan när alla syntes så fint i sina vita t-shirt. Klockan 14.00 lö-sö då förmiddagsgänget möter eftermiddagsgänget i montern och trycket av mässbesökare är som störst, så skapade vi ett litet extra kaos, vi ville föreviga alla fina medskapare till denna mässa med ett gruppkort. Néstor Salazar hjälpte till att organisera det hela, med sig hade han sin vän fotografen Mouayad Shaheen. Till nästa mässa skulle vi behöva en större monter, för det här är ett unikt tillfälle för alla Reikiutövare i landet, att få samlas i gemenskap, knyta kontakter och så frön till kurser och utveckling, sen har vi det lite fnittrigt och skoj också!

Vår ordförande Ann Gripenlöf och Utvecklingssamordnare Anki Josefsson Holmström höll föredrag både lördag och söndag-Reiki-den enkla vägen till balans och hälsa, som var mycket uppskattat och välbesökt. Redaktören för tidningen Inspire kom förbi och ville gärna skriva om oss! Och andra personer som hade synpunkter på hur vi tar oss till ”nästa nivå”.

Med stolthet och ödmjukhet vill jag som mässansvarig tacka Alla medskapare för er stora insats denna helg, vi håller på att växa till ett stort förbund som är att räkna med i framtiden! / Eva Carlsson Mässgruppen

Reikiförbundet på Allt för hälsan-mässan

Jens Holmström - Wednesday, December 19, 2018

En dröm gick i uppfyllelse när Reikiförbundet slog upp sin monter på Allt för hälsanmässan i Älvsjö den 9-11 november 2018. Inte alltid så lätt att vara pionjär men nu är tiden med oss och vi var efterlängtade. Vi gav sittande behandlingar, berättade om Reiki i montern och på scen. Folk strömmade till oss för en helande stund. Intresset för utbildningar var stort. Det dök också upp många reikiutövare som sökte nätverk, repetition eller fördjupning. Andra ville ha tips på hur man kommer igång med egen verksamhet. Helena Omfors kom upp från Skåne för att lansera sin nya bok Reiki – Vägledning och healing.

Inget av det här hade varit möjligt utan alla fantastiska volontärer, medlemmar i Reikiförbundet som gav av sin fritid och sina förmågor och vi vill rikta ett stort tack till er alla som gjorde det möjligt.

Vill också uppmana reikiutövare att skapa nätverk med t ex reikiträffar, reikicirklar, repetition eller varför inte reikicafé. Intresset är stort så tag tillfället i akt och bjud in i stort eller smått. Alla initiativ är värda guld.

Ny folder om reiki

Jens Holmström - Wednesday, December 19, 2018

Engagemanget kring mässor har varit stort under hösten och vi har tagit fram en ny folder layoutad av en av våra skickliga medlemmar, Alex Nunez. Foldern finns att ladda ner från hemsidan för inloggade medlemmar. Tryck upp den och dela ut vid olika tillfällen.

NYHET! Försäkringsinformation till Reikiförbundets medlemmar

Jens Holmström - Wednesday, December 19, 2018

Reikiförbundet lanserar ett nytt samarbete med Gefvert Försäkringsmäklare där vi erbjuder medlemmar skräddarsydda försäkringar till låga premier och självrisker.

Företagsförsäkring - premie från 750 kr/år

En Företagsförsäkring behöver du även om du arbetar hemifrån då en Hemförsäkring endast täcker din privata egendom och dig som privatperson. Företagsförsäkringen gäller på angivet försäkringsställe.

Behandlingsansvarsförsäkring – fast premie 800 kr/år

Försäkringen täcker dig som företagare då du utför behandlingar som ingår i din praktik. Försäkringen består av två delar;behandlingsansvarom någon anser sig ha blivit skadad av din behandling, samtolycksfallför kunder/patienter. Försäkringen gäller i hela Norden men kan även utökas till hela EU/EES mot ett tillägg.

Sjukavbrott - premie 1 500 kr/år

Om du blir långvarigt sjukskriven och därmed arbetsoförmögen täcker försäkringen dina fasta kostnader i företaget, såsom hyra, el-avtal, mobiltelefonkostnader etc.

Gefvert.se.org/alternativmedicinhittar du all information
Läs mer om respektive försäkring, villkor, anmälningsblanketter, skadeanmälan m.m. Du kan även få kostnadsfri rådgivning genom att ringa Gefverts kundservice
08-440 54 40 eller maila kundservice@gefvert.se

Om Gefvert försäkringsmäklare: Gefvert försäkringsmäklare har specialiserat sig på att försäkra kreatörer och företag inom alternativ medicin sedan 70-talet. Deras fleråriga spetskompetens gör att du kan vara säker på att få rätt försäkring som är anpassad till dina behov.